۱۳۹۱ آبان ۱۹, جمعه

هشدار بشار اسد درباره حمله نظامی: تا آخرین نفس در سوریه می‌مانم و همین‌جا می‌میرم

چکیده :بشار اسد در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی عرب‌زبان روسیاالیوم (روسیه امروز) شایعات مربوط به کناره‌گیری از قدرت و خروج احتمالی از سوریه را تکذیب کرد و گفت: تا آخرین نفس در سوریه زندگی می‌کنم و در این‌جا نیز خواهم مرد. به نظر می رسد او سرنوشتی همچون قذافی را انتخاب کرده است و بنا ندارد به راه بن علی و مبارک برود. ...

کلمه – گروه بین الملل: بشار اسد می گوید می خواهد تا آخرین نفس در سوریه بماند و در همین کشور بمیرد. به نظر می رسد او سرنوشتی همچون قذافی را انتخاب کرده است و بنا ندارد به راه بن علی و مبارک برود. دیکتاتور سوریه قصد ندارد مردمش را رها کند؛ این خلاصه سخنان او در مصاحبه اخیرش با یک تلویزیون متعلق به روسیه است.
به گزارش کلمه، در ماه های اخیر چند کشور از اتحادیه عرب خواستار خروج بشار اسد از سوریه شده بودند روز سه شنبه ۱۶ آبان نیز دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا خواستار تضمین امنیت بشار اسد برای خروج از سوریه شد.
رئیس جمهور سوریه روز پنج شنبه ۱۸ آبان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی عرب‌زبان روسیاالیوم (روسیه امروز) شایعات مربوط به کناره‌گیری از قدرت و خروج احتمالی از سوریه را تکذیب کرد و گفت زاده‌ سوریه است و در همین کشور خواهد مرد. اسد در واکنش به اعلام آمادگی سران برخی کشورهای عربی و غربی برای فراهم کردن زمینه مهاجرت او از سوریه گفته است، کشورش را تا زمان مرگ ترک نمی‌کند.
به گزارش دویچه وله، بشار اسد در گفت‌وگوی تلویزیونی خود گفت:« من عروسک خیمه شب‌بازی کشورهای غربی نیستم تا به غرب یا کشور دیگری پناه ببرم.» به گزارش شبکه خبری العربیه او افزود: «من سوری هستم و تا آخرین نفس در سوریه زندگی می‌کنم و در این‌جا نیز خواهم مرد.»
رئیس‌جمهور سوریه در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر خود به کشورهای خارجی هشدار داد که برای پایان دادن به اوضاع بحرانی در سوریه به فکر دخالت نظامی در این کشور نباشند. او گفت که چنین دخالتی پیامدهای جهانی خواهد داشت و ثبات منطقه را به خطر خواهند انداخت.
اشپیگل آنلاین نیز در این مورد نوشت که بشار اسد می‌گوید کشورش آخرین پایگاه سکولاریسم، ثبات و همزیستی در منطقه است. به گفته‌ او «بهای دخالت نظامی خارجی در سوریه، بسیار سنگین‌تر از آن چیزی خواهد بود که جهان توان پرداختش را دارد.»
همزمان با انتشار سخنان بشار اسد درگیری‌های شدیدی در مناطق مختلف سوریه از جمله در دمشق گزارش شده است. در منطقه مرزی سوریه و ترکیه نیز نبردهای سختی بر سر تصرف یک پایگاه نظامی سوری میان ارتش و شورشیان رخ داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه در نواحی مرزی سوریه و ترکیه دست‌کم ۲۶ نفر در درگیری میان نیروهای دولتی و شورشیان کشته شده‌اند. در هفته‌های اخیر پرتاب خمپاره از خاک سوریه به کشته شدن شماری از شهروندان ترکیه و عملیات تلافی‌جویانه این کشور منجر شده است.
در همین حال منابع نزدیک به مخالفان اسد گفته‌اند گذرگاه مرزی منطقه راس‌العین به تصرف کامل شورشیان در آمده است.
در حال حاضر بخش‌های وسیعی از سوریه از کنترل نیروهای دولتی خارج شده و درگیری نظامی تقریبا در تمام شهرهای این کشور ادامه دارد. بنابر گزارش‌ها نیروهای دولتی روز پنج‌شنبه، ۱۸ آبان منطقه ‌دیرالزور را با استفاده از خمپاره انداز، تانک و توپخانه به شدت بمباران کرده‌اند.
مخالفان بشار اسد می‌گویند ارتش سوریه پس از ناکامی در بازپس گرفتن دیرالزور که در کنترل شورشیان است، قصد دارد این منطقه را به طور کامل ویران کند. همزمان با این تحولات، ایاد عیسی فرمانده شورای نظامی انقلاب سوریه به تلویزیون العربیه گفته‌ است: «ارتش آزاد تصمیم دارد ادلب و حومه آن را منطقه‌ای امن اعلام کند و سپس برای آزاد سازی دمشق آماده شود.»
از زمان شدت گرفتن درگیری‌ها در دمشق و حومه‌ی پایتخت، بشار اسد کمتر در برنامه‌های زنده‌ی تلویزیونی دیده شده است. ظاهرا تازه‌ترین تصویرهایی که از او در تلویزیون دولتی پخش شده به حدود دو هفته قبل مربوط می‌شود. قرار است گزارش کامل گفت‌وگوی تلویزیونی بشار اسد با شبکه “روسیا الیوم” روز جمعه، همزمان از رسانه‌های رسمی سوریه نیز پخش شود.
تشکیل دولت انتقالی سوریه
از سوی دیگر مخالفان دولت سوریه در نشستی در قطر یک کمیته ۴۰ نفره انتخاب کردند که پس از سقوط بشار اسد، دولت انتقالی را تشکیل دهد. هم‌زمان ترکیه به منظور محافظت در برابر موشک‌های سوری خواهان استقرار موشک‌های ناتو در خاک خود شده است.
مخالفان رژیم بشار اسد، گروه متحد اپوزیسیون را در قطر پایه گذاری کردند. به گزارش خبرگزاری آلمان از قطر در روز پنج‌شنبه ۸ نوامبر، ۱۸ آبان از میان شرکت‌کنندگان در این نشست، ۴۰ نفر به عنوان نماینده در کمیته جدید مخالفان انتخاب شدند.
این ۴۰ فعال سیاسی پس از سقوط رژیم اسد، دولت انتقالی سوریه را تشکیل خواهند داد. در ادامه جلسه روز پنج‌شنبه رهبری این کمیته نیز انتخاب خواهد شد.
به گفته شرکت کنندگان این نشست، در طول رای‌گیری مجادلات فراوانی میان گروه‌های مخالف که اختلافات عمیقی با هم دارند درگرفت. علت اصلی این بحث‌ها این بود که شورای ملی سوریه که در تبعید شکل گرفته، همچنان مدعی برتری بر فعالان داخل سوریه است. بنا به گزارش‌ها دو زن نیز در این نشست شرکت داشتند. آن‌ها به تسلط مردان بر نشست قطر به شدت اعتراض کردند.
اولین نتیجه بروز وحدتی هرچند کمرنگ در میان اپوزیسیون سوریه انتشار خبری مبنی بر امکان کمک تسلیحاتی بریتانیا به مخالفان سوری بود. به گزارش خبرگزاری آلمان، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده که لندن در حال تصمیم‌گیری برای مسلح کردن شورشی‌های سوریه است. به گفته وی، بریتانیا می‌خواهد در مسئله سوریه راه حلی را که تاکنون کنار گذاشته شده بود دوباره روی میز قرار دهد. کامرون گفته: «ما از این‌که قادر نیستیم به خشونت در سوریه پایان دهیم، احساسی نزدیک به سرخوردگی داریم. راه‌حل‌هایی که یک سال پیش روی میز گذاشته شدند و ما در آن زمان نمی‌خواستیم انجامشان دهیم، دوباره برگشته‌اند». نخست وزیر بریتانیا تصریح کرد که کشورش هنوز هیچ تصمیم قطعی نگرفته اما همه گزینه‌ها را در دست بررسی دارد.
ارسال اسلحه به مخالفان دولت سوریه تا کنون از سوی اتحادیه اروپا مجاز دانسته نشده است. اتحادیه اروپا تنها مجاز است شورشیان سوری را با ارسال تجهیزاتی که جنبه کمک‌های انسانی دارد حمایت کند. بر این اساس لندن در حال حاضر نمی‌تواند به ارسال مستقیم سلاح فکر کند.
دیوید کامرون روز چهارشنبه (هفتم نوامبر، ۱۷ آبان) از کمپ پناهندگان سوری در اردن بازدید کرد و مستقیما در جریان وضعیت فاجعه‌بار انسانی در سوریه قرا گرفت. پس از این دیدار لندن با گروه‌های اپوزیسیون سوریه تماس برقرار کرد.
با بالاگرفتن جنگ داخلی در سوریه و شلیک مکرر خمپاره از سوی این کشور به خاک ترکیه، نگرانی‌های ترکیه شدت گرفته است. خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه خبر داد که ترکیه قصد دارد به منظور حفاظت در مقابل شلیک موشک‌های سوریه از ناتو بخواهد موشک‌های زمین به هوای پاتریوت در خاک ترکیه مستقر کند. سوریه پیش‌تر ترکیه را متهم کرده که خمپاره‌اندازی‌ها را خود سازمان می‌دهد تا بهانه‌ای برای ایجاد منطقه آزاد در خاک سوریه داشته باشد.
یک مقام بلندپایه وزارت خارجه ترکیه به رویترز گفته که درخواست استقرار موشک‌های پاتریوت رسما به ناتو اعلام خواهد شد. پیش از این احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این باره گفته بود که تمام راه‌ها توسط ترکیه امتحان خواهد شد.عبدالله گل، رئیس جمهور ترکیه گفته است کشورش حق دفاع را برای خود محفوظ می‌داند، اما مایل به آغاز جنگ با سوریه نیست.
تلویزیون NTV ترکیه نیز چندی پیش از قول داود اوغلو خبر داد که ناتو موشک‌هایش را در ترکیه مستقر کرده است. این شبکه تلویزیونی اما پس از این‌که یک سخنگوی دولت ترکیه چنین اظهاراتی از سوی وزیر امور خارجه را تکذیب کرد، خبر خود را پس گرفت.
مقام وزارت امور خارجه ترکیه توضیح داده بود که استقرار چنین موشک‌هایی از سوی ناتو زمانی که یکی از اعضا مورد تهدید قرار می‌گیرند یک امر عادی است. ناتو تا کنون دوبار یک مرتبه در سال ۱۹۹۱ و بار دیگر در سال ۲۰۰۳ در جریان جنگ دوم خلیج فارس موشک‌های پاتریوت را در ترکیه مستقر کرده بود.
ترکیه از مدت‌ها پیش خواهان مداخله خارجی برای حل بحران سوریه و به طور مشخص اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه است. این کشور در اقدامی جداگانه آسمان خود را به روی هواپیماهای سوری بسته، چرا که مدعی است از آسمان ترکیه برای ارسال سلاح‌های روسی به دولت اسد استفاده شده است.
خبرگزاری رویترز روز پنج‌شنبه (۸ نوامبر ، ۱۸آبان) گزارش داد که ترکیه هواپیمایی را که از ارمنستان به سوی سوریه در پرواز بوده متوقف کرده و مورد بازدید قرار داده است. شبکه تلویزیونی NTV ترکیه اعلام کرد که این هواپیما حاوی کمک‌های ارسالی برای مردم سوریه بوده است. در ماه اکتبر نیز، هواپیمای دیگری از ارمنستان به مقصد سوریه در ترکیه متوقف شد و مورد بازبینی قرار گرفت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر