۱۳۹۲ تیر ۸, شنبه

آموزش مداحی در تمامی فرهنگسراهای تهران راه اندازی می شود

چکیده :پس از درگذشت امام خمینی (ره) جایگاه این افراد به مرور از حاشیه این مناسبت ها و مراسم به متن اصلی آنها بدل شده، برخی مداحان بدون دانش کافی به موعظه گری و به سرعت به سیاسی گری پرداخته و سبک های مداحی سنتی نیز در شعر و آهنگ تغییرات وسیعی پیدا کرد، به نحوی که تاکنون اعتراض بسیاری از دلسوزان مذهبی کشور را برانگیخته...

کلمه – گروه خبر: مداحی و مرثیه خوانی برای اهل بیت (ع)، هنری بوده که عاشقان این مکتب علوی از دیرباز در حاشیه برنامه های سوگواری و یا اعیاد مذهبی، با استفاده از هنر موسیقی و شعر به اجرای آن می پرداختند. مداحان اگرچه از گذشته بابت این ابراز ارادت به خاندان اهل بیت مورد احترام مردم مومن کشورمان بودند، اما از سال هایی خاص، به خصوص پس از درگذشت امام خمینی (ره) جایگاه این افراد به مرور از حاشیه این مناسبت ها و مراسم به متن اصلی آنها بدل شده، برخی مداحان بدون دانش کافی به موعظه گری و به سرعت به سیاسی گری پرداخته و سبک های مداحی سنتی نیز در شعر و آهنگ تغییرات وسیعی پیدا کرد، به نحوی که تاکنون اعتراض بسیاری از دلسوزان مذهبی کشور را برانگیخته است.
به گزارش کلمه، مجموعه این تحولات، مداحان حکومتی را به یکی از کانون های خبری کشور و به خصوص در بین جریان موسوم به راست و یا محافظه کاران بدل کرد. آنها یک پای ثابت برنامه های سیاسی این جریان سیاسی شده اند و در برنامه های مختلف برای آنها به تبلیغ می پردازند. اتفاقی که متاسفانه به یکی از دلایل گریز بسیاری از مردم از برنامه های مذهبی بدل شده و در مناسبت های دینی، بسیاری از علاقمندانی که در پی حضور آگاهانه و در عین حال حسی و شورانگیز در هیئات هستند، ناگزیر به بررسی جدی مداح هر هیئتی می نشینند که آیا می خواهد با حرف ها و شعرهای بی ربط و فریادهای نخراشیده و گوشخراش، روان مخاطب آگاه را آزار دهد و یا بدون اینگونه اداهای عوام فریب، فرصتی لطیف و معنوی برای حاضرانش ایجاد می کند.
متاسفانه در ایجاد این روند، دخالت دولت و حکومت بر این روند مردمی، نه تنها به بهبود این هنر سنتی کمکی نکرده که با به دست گرفتن مجراهای حکومتی این جریان توسط نزدیکان و وابستگان به یک جریان سیاسی، روز به روز از عمق دینی و معنوی مداحان دست پرورده حکومتی کاسته شده و روند اضمحلال این هنر سنتی که هنوز آثار مثبتش در برخی شهرهای سنتی و هیئات قدیمی دیده می شود، سرعت گرفته است.
در این شرایط مدیر روابط عمومی خانه مداحان کشور از آموزش یکپارچه مداحی در تمامی فرهنگسراهای مناطق تهران خبر داد. روندی که در چارچوب همان روند مداح محوری در مناسبت های مذهبی، دولتی کردن این هنر مردمی و احیانا استفاده نابجا از آنها برای اهداف سیاسی ارزیابی می شود.
جواد احمدی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به جلسه اخیر خانه مداحان کشور با مسئولان مرکز آموزش سازمان فرهنگی هنری شهرداری گفت:‌ در این جلسه قرار بر این شد، فعالیت مشترکی بین خانه مداحان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران صورت بگیرد و مداحی به صورت یکپارچه در تمامی فرهنگسراهای مناطق تهران تدریس شود.
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز مداحی در فرهنگسراهای تهران تدریس می شد اما به صورت علمی و آکادمیک نبود، افزود: با تعاملی که صورت گرفته است آموزش مداحی به صورت کاملا اصولی درفرهنگسراها تدریس خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: آموزش مداحی درفرهنگسراها حدود یک سال پیش درجلسه ای با حضور خوراکیان رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مطرح شد و طی جلساتی با آقای قندهاری معاون فرهنگی هنری شهرداری و آقای برکچیان رئیس مرکز آموزش سازمان فرهنگی و هنری شهرداری این موضوع پیگیری شد.
 وی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی تدریس مداحی در فرهنگسراها آغاز می شود، افزود: ‌از آنجایی که آموزش مداحی تاکنون دراین سطح گسترده انجام نشده است نیاز به تعیین سرفصل های دروس و همچنین تالیف کتاب توسط خانه مداحان کشور دارد از همین رو به نظر می رسد این برنامه تا یک سال دیگر عملیاتی شود.
 احمدی با اشاره به اینکه آموزش مداحی در فرهنگسراها در سه سطح مقدماتی، متوسط، پیشرفته تعریف شده است، افزود:‌ قرار است برای هر یک از این سطوح دروسی را تدوین کنیم و اساتید مجربی به تدریس آنها بپردازند.
وی تصریح کرد: با توجه به صحبت هایی که شده است سعی ما بر این است که در این فعالیت گسترده خانه مداحان کشور مداحی به خانم ها نیز در فرهنگسراها آموزش داده شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر