۱۳۹۱ مهر ۱۱, سه‌شنبه

سقوط لحظه به لحظه ارزش ریال در مقابل ارز


ریال ایران امروز دوشنبه نیز، به روال روزهای گذشته با کاهشی چشمگیر، نسبت به روز یکشنبه ۱۵ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داد. به این ترتیب قیمت هر دلار امروز با قیمت ۳۴۵۰ تومان معامله شد. قيمت سکه طلا نیز تا ۱۳ درصد بالا رفت.

يورو و پوند بریتانیا نیز وضعیت مشابهی دارند. عصر دوشنبه بهای هر یورو به ۴۵۶۰ تومان و پوند به ۵۶۱۰ تومان رسيد. بهای یورو و پوند نسبت به یک روز قبل ۱۶ درصد جهش داشت.

دلالان ارز در ایران می گویند وضعیت نامشخص است و معلوم نیست که در روزهای آینده دولت چه تصمیمی خواهد گرفت. گفته می شود که دلالان این روزها تنها دلار می خرند و آن را نمی فروشند.

از حدود یک ماه پیش نرخ ارزهای خارجی و سکه طلا به شکل روزانه در ایران افزایش یافته است. این افزایش بهای ارز و یا به عبارت دیگر کاهش ریال ایران، در نتیجه تاثیر تحریم های اروپا و آمریکا بر صنعت نفت و گاز ایران و همچنین بانک ها بروز کرده است. انتظار می رود که با اعمال تحریم های جدید و همچنین تشدید تحریم های فعلی علیه ایران در ماه اکتبر، اقتصاد ایران بیش از این دچار تزلزل شود.

طبق براورد ها، صادرات نفت ایران در سایه تحريم های بین المللی تا ۴۵ درصد کاهش یافته است و ایران برای دریافت درآمد همین مقدار از فروش نفت خود نیز با مشکلات فراوانی روبروست و به سختی از مشتریان خود پول دریافت می کند.

سقوط ارزش ریال در مقابل ارز و همزمان تورم ۵۰ درصدی اقلام خوراکی طبقه متوسط ایران را به زحمت زیادی انداخته است.

در این میان دولت و در راس آن محمود احمدی نژاد، مجلس را مسئول این وضع مي داند و در مقابل نمایندگان مجلس انگشت اتهام را به سوی دولت نشانه رفته اند. آنان می گويند دولت تعمدا بازار ارز را آشفته کرده تا با بالا رفتن قیمت ها کسری بودجه خود را جبران کند و از آن راه یارانه های نقدی را پرداخت کند.

نادر قاضی پور، نماينده اروميه در مجلس از ارائه طرح دو فوريتی مجلس برای کنترل بازار ارز در هفته آينده خبر داده و گفته است: «بر اساس اين طرح دو فوريتی، ارز تنها از طريق بانک مرکزی و در چارچوب ضوابطی که مجلس تعيين می کند ارائه می شود و صندوق توسعه ملی نقش خزانه دولت را ايفا خواهد کرد.»

پیشتر دولت مرکز مبادلات ارزی را با هدف کنترل قیمت ارز در بازار آزاد و همچنین تامین نیاز ارزی واردکنندگان و صاحبان صنایع تاسیس کرد. این اقدام انتقادات فراوانی را بر انگیخته است. از جمله محمد نهاونديان، رييس اتاق بازرگانی ايران، در همین رابطه گفته است: «زمانی که مرکز مبادلات ارزی تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد نياز بازار را تامين می‌کند، نمی‌توان بيش از اين انتظار داشت که در بازار ارز نقش آفرينی داشته باشد.»


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر