۱۳۹۲ مهر ۲۱, یکشنبه

در چند دهه اخیر ایرانیان به یکی از گروه‌های عمده پناهجو در جهان تبدیل شده اند

پناهجویان ایرانی در ترکیه
در چند دهه اخیر ایرانیان به یکی از گروه‌های عمده پناهجو در جهان تبدیل شده اند
آمار پناهجویان خارجی و میزان پذیرش آنان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال جاری منتشر شده است.
مرکز آمار اتحادیه اروپا eurostat در گزارشی تحت عنوان "جمعیت و شرایط اجتماعی" آمار مربوط به متقاضیان پناهندگی و در صد پذیرش آنان را به تفکیک ملیت متقاضیان و کشورهای پذیرا منتشر کرده است.
آمار این گزارش به دوره زمانی یک‌ساله تا پایان چهارماهه دوم سال ٢٠١٣ میلادی ارتباط دارد و شامل جداول تفصیلی در مورد جنبه‌های مختلف پناهجویی و پناهندگی در بیست و هفت کشور عضو اتحادیه است. کرواسی به عنوان جدیدترین عضو اتحادیه در این آمار لحاظ نشده است.
براساس این گزارش، طی این مدت، کشورهای اتحادیه اروپا ٣٢٦٥ درخواست پناهندگی را از شهروندان جمهوری اسلامی ایران دریافت و به ٣٠٩٥ درخواست رسیدگی کردند که از این تعداد، ١٦٢٠ تقاضا مورد قبول قرار گرفت و ١٤٧٥ تقاضا رد شد.
در میان ایرانیانی که تقاضای پناهندگی آنان مورد قبول قرار گرفت، به ١٤٥٠ نفر موقعیت پناهنده، به ٨٠ نفر موقعیت حمایتی، و به ٩٥ نفر وضعیت حمایتی به دلایل بشردوستانه اعطا شده است.
در مجموع، درخواست ٤٧ درصد از متقاضیان ایرانی در مرحله اول مورد قبول گرفت و به آنان موقعیت پناهنده داده شد در حالی که ٤٧ درصد دیگر از درخواست‌ها در مرحله اول رد شد. در همین مرحله، به ٣ درصد موقعیت تحت حفاظت و به ٣ درصد دیگر موقعیت پناهندگی براساس ملاحظات بشردوستانه داده شد.
در مورد توزیع سنی متقاضیان ایرانی پناهندگی، چهارده و ٢ دهم درصد کمتر از ١٣ سال، چهار درصد بین ١٤ تا ١٧ سال، پنجاه و یک و ٦ دهم درصد بین ١٨ تا ٣٤ سال، بیست و هفت و ٧ دهم درصد بین ٣٥ تا ٦٤ سال و یک و ٣ دهم درصد بیش از شصت و پنج سال سن داشتند و سن یک و ٢ دهم درصد از متقاضیان نیز اعلام نشده است.
حدود ٤٦ درصد از متقاضیان ایرانی پناهندگی زن، و بقیه مرد بودند.
در چهارماهه دوم سال جاری، شهروندان ایرانی ٨١٥ مورد تقاضای پناهندگی تسلیم بریتانیا، ٢٩٠ مورد تسلیم هلند، ١٠٥مورد تسلیم دانمارک،١٠ مورد تسلیم رومانی و ٥ مورد را تسلیم فنلاند کردند. مجموع درخواست پناهندگی ایرانیان بین سه ماهه دوم سال ٢٠١٢ و سه ماهه دوم سال ٢٠١٣ از رشدی حدود ٥ درصد برخوردار بود.
در چند دهه اخیر، ایرانیان به یکی از ملیت های عمده پناهجو تبدیل شده اند و این در حالی است که شرایط پذیرش پناهجو در بسیاری از کشورها دشوار تر شده است.

مسیرهای عمده مهاجران به جنوب اروپا

افزایش درخواست پناهندگی

در مجموع، براساس این گزارش، شمار متقاضیان پناهندگی در بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بین ژانویه ٢٠١٢ تا ژوئن ٢٠١٣ به استثنای کاهشی جزئی در فوریه سال جاری، افزایش داشته است.
بیشترین شمار پرونده های پناهجویان خارجی در تاریخ ٣١ ژوئن سال جاری به آلمان تعلق داشت که تعداد آنها به حدود ٩٥ هزار مورد رسید و پس از آن، یونان با پنجاه هزار مورد، فرانسه با حدود ٢٨ هزار مورد، اتریش با ٢٢ هزار مورد، بلژیک با ٢١ هزار مورد و بریتانیا با ١٩ هزار مورد در راس جدول کشورهای دریافت کننده تقاضاهای پناهندگی قرار داشتند.
در مورد شمار تقاضای پناهندگی هم، این آمار در اکثر کشورهای عمده پناهجوپذیر افزایش یافت.
تعداد تقاضای پناهجویی تسلیم شده به کشورهای عضو اتحادیه در سه ماهه دوم سال جاری به یکصد و سه هزار و هشتصد و پنجاه نفر رسید.
آمار اتحادیه اروپا
گزارش مرکز آمار اتحادیه اروپا حاکی از افزایش شمار متقاضیان پناهجویی است
از نظر توزیع سنی، بیست و یک و ٦ دهم درصد از متقاضیان زیر ١٣ سال سن داشتند، پنج و ١ دهم بین ١٤ تا ١٧ سال، پنجاه و دو و ٨ دهم درصد بین ١٨ تا ٣٤ سال، نوزده و ٥ دهم درصد بین ٣٥ تا ٦٤ سال و ٨ دهم درصد بالای ٦٥ سال سن داشتند و سن ٢ دهم درصد از متقاضیان هم مشخص نشده است.
حدود ٣٠ درصد از متقاضیان پناهندگی زن و بقیه مرد بودند.
بیشترین تعداد درخواست پناهندگی از شهروندان روسیه با ١٦،٨٤٥ نفر دریافت شد و در رده های بعد به ترتیب، سوریه با ٨،٣١٠ نفر، کوزوو ٨،١٤٠ نفر، افغانستان با ٦،٠٧٥ نفر، پاکستان با ٥،٩٦٥ نفر، سومالی با ٤،٢٨٥ نفر، ایران با ٣،٢٦٥ نفر و بنگلادش با ٢،٦٥٥ نفر در رده های بعدی قرار دارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر