۱۳۹۲ فروردین ۱۱, یکشنبه

احمدی نژاد چگونه می تواند بازی انتخابات را عوض کند؟


به روز شده:  22:57 گرينويچ - دوشنبه 25 مارس 2013 - 05 فروردین 1392
با توجه به دست بالای رهبر ایران در حکومت، دولت تکیه بر چه ابزارهای مشخصی امکان رویارویی موثر با متحدان آقای خامنه ای را در انتخابات خواهد داشت؟
اسفندیار رحیم مشایی، مشاور ارشد محمود احمدی نژاد، کلیکاخیرا هشدار داد که دولت در مقابل کوچکترین تلاش رقبا، "ولو مذبوحانه"، برای دستکاری در انتخابات ایستادگی خواهد کرد. این اظهارات، به دنبال مجموعه سخنرانی های محمود احمدی نژاد علیه "مهندسی انتخابات" توسط رقبا و حتیکلیکهشدارهای او به مقامات ارشد سپاه پاسداران در مورد تبعات این "مهندسی" صورت گرفته است.
بیان پی در پی چنین مواضعی، این سوال را در میان ناظران داخل و خارج حکومت ایران ایجاد کرده که تا چه حد باید هشدارهای انتخاباتی دولت دهم را جدی گرفت؟ به بیان ساده تر، با توجه به دست بالای رهبر ایران در حکومت، این تیم با تکیه بر چه ابزارهای مشخصی امکان رویارویی موثر با متحدان آقای خامنه ای را خواهد داشت که گستره آنها، از مجلس، قوه قضاییه و شورای نگهبان گرفته تا سپاه پاسداران و دستگاه های اطلاعاتی کشور را شامل می شود؟
برتری نهادهای وابسته به رهبری جمهوری اسلامی در ساختار حقیقی و حقوقی حکومت، ظاهرا واقعیتی نیست که دست اندرکاران سیاست ایران و از جمله طراحان رویکرد انتخاباتی دولت، تردیدی راجع به آن داشته باشند. با وجود این، می توان با تلاش برای دیدن عرصه انتخابات از چشم آقای احمدی نژاد و متحدانش، راجع به راهبردهای احتمالی آنها در سه ماه آینده گمانه زنی کرد.
سوال مشخص آن است که اگر افرادی از "جنس" محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی بخواهند که به کسب نتیجه در انتخابات آینده امیدوار باشند، قاعدتا بر روی استفاده از چه ابزارها یا تحقق چه احتمالاتی حساب خواهند کرد؟
پاسخ به چنین پرسشی، از همان ابتدا با این ابهام مواجه می شود که آیا رهبر ایران و شورای نگهبان زیر نظر او، اساسا اجازه ورود کاندیدای مورد حمایت محمود احمدی نژاد به عرصه انتخابات را خواهند داد؟
به نظر می رسد در فضای سیاسی و رسانه ای ایران، اجماعی نسبی وجود دارد که کاندیدای اصلی دولت دهم، اسفندیار رحیم مشایی خواهد بود. اما با توجه به مجموع درگیری های آقای مشایی با سایر محافظه کاران و از جمله متحدان آیت الله خامنه ای، آیا امید به تأیید صلاحیت وی توسط شورای نگهبان، واقع بینانه است؟ بسیاری از ناظران به این سوال پاسخ منفی داده اند.

برخی محافظه کاران این احتمال را مطرح کرده اند که رد صلاحیت مشاور جنجالی رئیس جمهور، با مجموعه ای از واکنش های غیر متعارف آقای احمدی نژاد – در حد خودداری از کلیکبرگزار کردن انتخابات یا افشاگری های "انتحاری" – مواجه شوند. آقای خامنه ای، البته مایل نیست رئیس دولتی که با حمایت بی سابقه او سر کار آمده، در این حد برای حکومت هزینه ایجاد کند. اما نباید تردید داشت که "قدرت واقعی" رهبر، به او این امکان را می دهد حتی در صورت آمادگی محمود احمدی نژاد برای ایجاد چنین هزینه هایی، بر سر تأیید صلاحیت آقای مشایی کوتاه نیاید
بحران آفرینی یا تهدید به بحران آفرینی رئیس دولت و همکارانش، علی القاعده رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای منسوب به او را به تن دادن به اسفندیار رحیم مشایی وادار نخواهد کرد، اما قابل تصور نیست که آیت الله خامنه ای، حاضر به توافق بر سر تایید صلاحیت "یکی از" کاندیداهای جایگزین آقای مشایی نیز نباشد.
اما اگر تیم دولت ناچار شود به جای آقای رحیم مشایی، با کاندیدای کمتر شناخته شده ای در عرصه رقابت انتخاباتی حاضرشود، آیا همچنان می تواند به حضور موثر در این رقابت امیدوار باشد؟
قابل تصور است که کارکرد انتخاباتی اسفندیار رحیم مشایی، بیشتر از هر کاندیدای دیگری در جمع نزدیکان محمود احمدی نژاد باشد. اما اگر دولت دهم ناچار به حضور در انتخابات با کاندیدایی جایگزین شود نیز، راه برای بسیج کردن مجموعه رای دهندگان احتمالی آقای مشایی در پشت سر این کاندیدا بسته نخواهد بود.


تیم آقای احمدی نژاد برای تحقق این هدف، در درجه اول بر روی تلاش متمرکزی حساب خواهد کرد که در سال های اخیر برای خلق نمادها و شعارهای خبرساز انجام داده است. رسانه ها و رهبران این تیم، با تکرار پی در پی مفاهیم و کلماتی چون ایران، کورش، مردم، بشریت، بهار ... و (ادعای مقابله با) مهندسی انتخابات، مجموعه ای از کلیدواژه ها را ابداع کرده اند که استفاده از آنها از سوی هر کاندیدای دیگر، مخاطبان را متوجه یک جریان مشخص خواهد کرد.
در درجه بعد، می توان پیش بینی کرد که با ورود این کاندیدا به صحنه، مجموعه دولت و اعضای خبرسازش چون محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی، برای حمایت از او به صحنه خواهند آمد. دولت دهم و چهره های جنجالی آن، در این صورت "امتیازات تبلیغاتی" مختلفی را که امیدوارند از بابت مواضع جنجالی سه سال اخیر خود به دست آورده باشند، به حساب این کاندیدا واریز خواهند کرد. مواضعی که گستره آنها، از توزیع یارانه مستقیم، ترویج شعارهای ملی گرایانه، جدا کردن حساب خود از کلیکپرونده هسته ای و حمایت از کلیکمذاکره با آمریکا گرفته تا درافتادن با سپاه پاسداران و نهادهای زیر نظر رهبری را در بر می گیرد.
تمام اینها در حالی است که نه تنها منتقدان حکومت ایران، که حتی متحدان سیاسی سابق آقای احمدی نژاد در جناح محافظه کار، به کرات تیم وی را متهم کرده اند که قصد دارد با استفاده گسترده و غیرقانونی از بودجه عظیم دولت، به جلب نظر رای دهندگان و یارگیری انتخاباتی در مناطق مختلف کشور بپردازد.
با وجود تمام ابزارهایی که ممکن است در انتخابات آینده مورد استفاده دولت دهم قرار بگیرد، آیا این دولت قادر به مقابله با پدیده ای که تحت عنوان "مهندسی انتخابات" از آن یاد می کند خواهد بود؟
این پرسش از آن رو اهمیت دارد که بخش مهمی از متهمان مهندسی انتخابات در ایران، اگرچه در سال ۱۳۸۸ متحد جدی محمود احمدی نژاد و وزارت کشور او بوده اند، اکنون جزو رقبای سرسخت او و همکارانش محسوب می شوند. این متهمان علاوه بر سپاه پاسداران، که شخص رئیس دولت تاکنون حداقل در سه نوبت آن را به تلاش برای مهندسی انتخابات متهم کرده، شامل دیگر نهادهای وابسته به رهبری همچون بسیج مستضعفان و شورای نگهبان نیز می شوند.
مقایسه ابزارهای قدرت قوه مجریه با نهادهای حکومتی فوق، جز این نتیجه گیری را ایجاد نمی کند که اگر این نهادها قصد دستکاری در انتخابات به ضرر متحدان سابق خود را داشته باشند، دارای امکاناتی به مراتب بیش از دولت خواهند بود. به ویژه اینکه در پی تغییر چند ماه پیش قانون انتخابات ایران، اختیارات قوه مجریه در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، حتی در مقایسه با سابق هم کاهش یافته است.
ولی حتی علی رغم کاهش نسبی قدرت تاثیرگذاری دولت بر انتخابات، وزارت کشور کماکان از امکان "اطلاع" از کلیه اتفاقاتی که در جریان برگزاری انتخابات می افتد برخوردار است و تیم آقای احمدی نژاد، احتمالا این واقعیت را موثرترین ابزار فشار بر رقبای محافظه کار خود در جریان انتخابات ریاست جمهوری آینده تلقی می کند.
آیا نهادهای منسوب به رهبر ایران می توانند امیدوار باشند که در صورت تخلف در انتخابات، محمود احمدی نژاد و متحدانش از "افشاگری" در مورد آن خودداری خواهند کرد؟
شاید اگر این تخلف علیه جریانی به غیر از جریان منسوب به دولت انجام شود، جواب پرسش فوق مثبت باشد، اما آیا اگر دستکاری در انتخابات به ضرر کاندیدای دولتی باشد نیز چنین احتمالی وجود خواهد داشت؟ مشکل بتوان تصور کرد که رقبای محافظه کار آقای احمدی نژاد به این سوال پاسخ مثبت بدهند.
شخص رئیس جمهور با رفتار سیاسی خود، به ویژه در ماه های گذشته، به صراحت به این نگرانی متحدان رهبر ایران شدت بخشیده که "راز نگه دار" اسرار انتخاباتی آنان نخواهد بود. نگرانی مهمی که رسانه های همسو با دولت، با خوشنودی به گسترش آن در میان رقبای سیاسی خود دامن می زنند.
ممکن است که تیم دولت، با اتکا به ارائه همین تصویر "پیش بینی ناپذیر"، امیدوار باشد که حتی اگر از تحقق اولویت های اصلی خود در انتخابات آینده ناتوان بماند، حداقل رهبر ایران و متحدانش را وادار به این مصلحت سنجی کند که در مورد این انتخابات با رئیس جمهور بر سر میز مذاکره بنشینند و نهایتا به نوعی توافق حد واسط دست یابند.
تحقق چنین سناریویی، البته به شدت خوشبینانه می نماید و در عمل، به معنای دست کم گرفتن قدرت حقیقی و حقوقی رهبر جمهوری اسلامی خواهد بود. به ویژه اینکه تحقق آن، مستلزم آمادگی مجموعه همکاران دولت در سرتاسر کشور برای تقبل هزینه های رویارویی با نهادهای زیر نظر رهبری در جریان انتخابات خواهد بود که دور از ذهن به نظر می رسد.
اما با وجود همه این ابهامات، تبیین چنین سناریوهایی همچنان می تواند در تلاش برای دیدن صحنه انتخابات از چشم افرادی با مختصات فکری محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی موثر باشد. افرادی که ثابت کرده اند "دستگاه محاسبات" آنها، متفاوت با منطق رایج در میان مفسران رفتار سیاسیشان است.


ا
حمد صدر حاج سیدجوادی، از برجسته‌ترین چهره‌های نهضت آزادی و جبهه ملی ایران و اولین وزیر کشور ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷، درگذشت.
حاج‌سیدجوادی، که ۹۶ سال سن داشت، از روز سه‌شنبه هفته گذشته در بیمارستان آبان بستری شده بود
احمد صدر حاج سیدجوادی، وزیر کشور در دولت موقت مهدی بازرگان بود و پس از چند ماه از وزارت کشور به وزارت دادگستری رفت و دومین وزیر دادگستری ایران پس از انقلاب شد. او همچنین از اعضای شورای انقلاب بود که کمی پیش از سرنگونی محمدرضا پهلوی به دستور آیت‌الله روح‌الله خمینی برای اداره امور انقلاب تشکیل شده بود.
حاج سیدجوادی حقوقدان و وکیل دادگستری بود و سال‌ها پیش وکالت بسیاری از چهره‌های سیاسی شاخص ایران را به عهده داشت. او از جمله در دوره نظام سلطنتی ایران وکیل آیت‌الله حسینعلی منتظری، روحانی برجسته شیعه و آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی بود.

او همچنین پس از انقلاب وکالت مهدی بازرگان، نخست‌وزیر دولت موقت و ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی را بر عهده داشت.

عذرخواهی


عذرخواهی


دو سال پیش در کلیکنامه‌ای به رهبر ایران از او بابت حمایت گسترده‌اش از محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور، انتقاد کرده و نسبت به سرکوب نیروهای سیاسی وفادار به انقلاب ۱۳۵۷ هشدار داده بود.
او در نامه خود با اشاره به اتهامات هواداران حکومت علیه میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان، به رهبر ایران گفته بود: "جنابعالی در حال حاضر تنها عضو شورای انقلاب محسوب می‌شوید كه لااقل به ظاهر از تیرهای این جریان منحرف در امانید و یگانه كسی هستید كه هنوز از امكانات قابل توجهی برخوردار است" و از او خواسته بود که دست به اصلاحات بزند.
او در نامه دیگری که خطاب به مردم ایران نوشته بود به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب از وقایع سه دهه اخیر در ایران کلیکعذرخواهی کرده بود.
حاج سیدجوادی نوشته بود: "اگر ما پس از پیروزی انقلاب، همچنان شانه به شانه ایستاده و دست در دست هم، استبداد را نشانه گرفته بودیم و مشكلات را در سقوط شاه خلاصه نمی‌دیدیم، امكان بازتولید استبداد و فرو افتادن از استبداد سیاسی به استبداد دینی به این سان راحت و كم‌هزینه صورت نمی‌پذیرفت."
او نوشته بود: "آنچه در این لحظات برای راقم این سطور تاسف‌انگیز بوده و جای عذرخواهی دارد، نه مبارزه با نظام خودکامه‌ پهلوی یا همکاری با روحانیت یا پذیرش مسئولیت یا واگذاری قدرت به تشنگان آن است."






و افزوده بود: "ضمن اعتقاد کامل به اصالت انقلاب مردمی ۱۳۵۷ و آرمان‌های آن و دفاع از عملکرد نهضت آزادی ایران در خلال پیروزی انقلاب و پس از آن"، بابت "کوتاهی، قصور و یا ناتوانی خود به عنوان احدی از اعضای شورای انقلاب و دولت موقت در راستای ممانعت از عدول حاکمیت از آرمان‌های تاریخی ملت ایران" عذر می‌خواهد.
حاج سیدجوادی همچنین از امضاکنندگان نامه‌ای بود که شش تن از چهره‌های ملی‌-مذهبی در آن به رهبر ایرانکلیکهشدار داده بودند که با توجه به اوضاع داخلی و موقعیت بین‌المللی کنونی ایران، مذاکره با ایالات متحده آمریکا را به مصلحت نمی‌دانند و گفته بودند حکومت باید به جای آن فضای سیاسی داخل کشور را باز کند.
احمد صدر حاج سیدجوادی پس از وزارت در دولت موقت مهدی بازرگان، در اولین مجلس شورای اسلامی به نمایندگی انتخاب شده بود.
آقای حاج‌ سیدجوادی چندین بار در دوره جمهوری اسلامی به خاطر فعالیت‌هایش به زندان افتاده بود.

کاهش ۲۷ درصدی درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۲


چکیده :اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد درآمد نفتی ایران در سال 2012 با کاهش 27 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به 69 میلیارد دلار رسید. متوسط تولید نفت و میعانات گازی ایران در سال 2012 هم 3.5 میلیون بشکه در روز اعلام شده که این رقم نسبت به سال قبل از آن 17 درصد کاهش داشته است....

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۲ با کاهش ۲۷ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۶۹ میلیارد دلار رسید.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود متوسط تولید نفت و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۱۲ را ۳٫۵ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۱۷ درصد کاهش داشته است.
به گزارش تسنیم، تولید نفت و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۴٫۲ میلیون بشکه در روز اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۲ و به ویژه تحت تاثیر تحریم های یک جانبه غرب، صادرات نفت و میعانات گازی ایران با کاهش ۳۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و از ۲٫۳۵ میلیون بشکه در روز به ۱٫۵۳ میلیون بشکه در روز رسید.
تحریم نفتی ایران از اواسط سال ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته شد.
در نتیجه کاهش صادرات ایران،‌ درآمد نفتی این کشور در سال ۲۰۱۲ نیز با کاهش ۳۶ میلیارد دلاری معادل ۲۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۱ مواجه شد و به ۶۹ میلیارد دلار رسید.
درآمد حاصل از فروش نفت و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار اعلام شده بود.

۱۳۹۲ فروردین ۶, سه‌شنبه

مرگ مشکوک یکی از مخالفان پوتین در لندن


چکیده :بوریس برزوفسکی که زمانی از متحدان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بود، بعدها به صورت یکی از منتقدان سرسخت او در آمد....

جسد بوریس برزوفسکی سرمایه‌دار روس که در بریتانیا در تبعید به سر می برد، شنبه سوم فروردین، ۲۳ مارس، در منزلش در ساری، در نزدیکی لندن پیدا شده است.
پلیس تحقیقات گسترده‌ای را در مورد علت مرگ میلیاردر معروف روسی شروع کرده، اما هنوز در این باره اظهار نظر نکرده است.
به گزارش بی بی سی، بوریس برزوفسکی که زمانی از متحدان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بود، بعدها به صورت یکی از منتقدان سرسخت او در آمد.
او قبل از سکونت در بریتانیا چندین بار در کشورش روسیه مورد سوءقصد قرارگرفته بود.
از زمان حضور آقای برزوفسکی در لندن، روسیه چند بار خواهان استرداد بوریس برزوفسکی شده بود.
آقای برزوفسکی چند سال پیش در مصاحبه ای با روزنامه گاردین گفته بود که در حال برنامه ریزی برای سرنگونی ولادیمیر پوتین از طریق یک “انقلاب” است.
او ولادیمیر پوتین را به ایجاد یک رژیم اقتدارگرا متهم کرده و گفته بود که رهبری روسیه را می‌توان تنها از طریق زور برکنار کرد.
بوریس برزوفسکی ثروت خود را در دهه ۱۹۹۰ در جریان خصوصی سازی دارائی های دولتی، پس از فروپاشی شوروی سابق کسب کرده بود.
اما پس از آن که ولادیمیر پوتین به ریاست جمهوری روسیه رسید، ثروتش رو به کاهش گذاشت.
سال گذشته برزوفسکی علیه رومن آبراموویج تاجر و صاحب باشگاه فوتبال چلسی شکایت کرد و مدعی شد که او را برای خرید سهامش در شرکت نفتی مهم “سیب نفت” تحت فشار قرارداده بود، اما طلب خسارت سه میلیارد پوندی او رد شد.

68 روز اعتصاب غذا در زندان عادل آباد شیراز در ششمین روز اعتصاب غذای خشک؛ کسری نوری از هوش رفت


چکیده :کسری نوری به همراه صالح مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز، بعد از ۶۴ روز اعتصاب غذای تر، پنج روز است که دست به اعتصاب غذای خشک زده اند. کسری نوری ساعاتی پیش در اثر ضعف شدید از هوش رفت. پس از این اتفاق مامورین حفاظت و حراست زندان این دراویش گنابادی را به بهداری زندان انتقال دادند. ...

کسری نوری از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز در ششمین روز اعتصاب غذای خشک در اثر ضعف شدید از هوش رفت.
به گزارش مجذوبان نور، کسری نوری به همراه صالح مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز، بعد از ۶۴ روز اعتصاب غذای تر، پنج روز است که دست به اعتصاب غذای خشک زده اند. کسری نوری ساعاتی پیش در اثر ضعف شدید از هوش رفت. پس از این اتفاق مامورین حفاظت و حراست زندان این دراویش گنابادی را به بهداری زندان انتقال دادند.
صبح روز یکشنبه نیز در ملاقاتی که خانواده‌های این دراویش با این دو زندانی عقیدتی داشتند، وضع جسمی آنها را “اسفبار و در آستانه مرگ ” توصیف و اعلام کردند: “در صورت بروز هر حادثه ای مسئولین مخصوصا قاضی صلواتی و وزارت اطلاعات باید پاسخ گو باشند، چرا که پس از ۶۴ روز به خواسته کوچک آنها مبنی بر انتقال وکلای دراویش به بند ۳۵۰ هیچ توجهی نکرده‌اند”.
این دو درویش در اعتراض به انتقال وکلای زندانی دراویش به بند ۲۰۹ اوین با وجود مشکلات جسمی دست به اعتصاب غذا زده‌اند و خواهان بازگرداندن این افراد به بند ۳۵۰ زندان اوین هستند.
در این ملاقات این دراویش زندانی به خانوادهایشان وصیت کرده و گفتند برای عقیده و خواسته شان دست از اعتصاب بر نمی‌دارند. گفتنی‌ست هر یک از آنها بیش از ۳۵ کیلو وزن کم کرده اند و رییس زندان نیز امروز شاهد عینی وضعیت ناگوار آنها بوده است.
عوارض این اعتصاب غذا از جمله (ضعف، کاهش وزن شدید، سرگیجه،‌ کاهش شدید بینایی، درد کلیه، چسپندگی روده ‌،‌ ناراحتی کبد و معده درد و …) تشدید یافته و با وجود اعتصاب غذای خشک، جان این دو درویش گنابادی در خطر است.
این در حالی است که روز یکشنبه ۱۵ بهمن ماه، ماموران امنیتی و مسئولان زندان عادل آباد شیراز، کسری نوری و صالح مرادی را با وجود وضیعت جسمی وخیم مجبور به انگشت زدن نامه‌ای کردند که مضمون آن حاکی از سلامتی کامل جسمی آنها و عدم نیاز به مداوا و رسیدگی کامل درمانی-بهداشتی در زندان بود.
صالح مرادی حدود ۱۹ ماه و کسری نوری نزدیک به ۱۵ ماه است که به اتهام‌های تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در گروه مجذوبان و همچنین مصاحبه با رسانه‌های بیگانه و اقدام علیه نظام در زندان عادل آباد شیراز زندانی‌اند و پرونده آنها در دادگاه انقلاب شیراز پس از گذشت ۱۷ماه همچنان مراحل رسیدگی را طی می‌کند. گرچه با توجه به اینکه مدت حبس آنها از حداقل اتهامات انتسابی فزونی یافته؛ هم اکنون بازداشت آنها غیر قانونی محسوب می‌شود.

تولید گندم با سوء مدیریت دولت نابود شد



رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن انتقاد از واردات بی رویه گندم بی کیفیت طی سال گذشته تاکید کرد: در سال ۹۱ واردات گندم برای جبران بی‌عدالتی در قیمت تضمینی خرید این محصول که نتیجه آن بی‌میلی کشاورزان به تحویل گندم تولیدی خود به سیلو‌های دولت بوده انجام شد.
عباس رجایی که با سایت خانه ملت گفت و گو می کرد با بیان اینکه کشور در تولید گندم مرغوب با هیچ کمبودی مواجه نیست افزود: گندم‌ تولید شده به علت پایین بودن قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی به سیلو‌ها تحویل داده نشده و موجبات واردات گندم را فراهم کرده است.
او با انتقاد از پایین بودن قیمت خرید محصولات کشاورزی به ویژه گندم تصریح کرد: گندم تولید داخلی با بی‌توجهی مسئولان و تعیین قیمت ناعادلانه برای خرید آن از مرزها خارج یا خوراک دام شد.
رجایی با یادآوری برگزاری جشن‌ خودکفایی محصول گندم گفت: واردات گندم برای جبران بی‌عدالتی در قیمت تضمینی خرید این محصول که نتیجه آن بی‌میلی کشاورزان به تحویل گندم تولیدی خود به سیلو‌های دولت بوده انجام شده است.
او با اعلام اینکه کشور می‌توانست در سایه حمایت از کشاورزان صادر‌کننده عمده گندم به کشور‌های دیگر باشد و به این ترتیب زمینه ارزآوری را برای اقتصاد فراهم کند افزود: بی‌توجهی به کشاورزی کشور پای واردات را باز کرده و زمینه خروج ارز برای گندم بی‌کیفیت را فراهم کرده است.
رجایی با اشاره به واردات گندم  در بعضی مواقع آلودگی آن‌ها به انواع میکروب‌ها گفت: در صورتی که دولت قیمت خرید تضمینی گندم را عادلانه تعیین می‌کرد نه وارداتی صورت می‌گرفت نه نابودی تولید داخل انجام می‌شد.
رجایی ادامه داد: گندم تولید شده در کشور با کیفیت عالی اکنون خوراک دام شده و با سوء‌مدیریت‌ها سیلو‌های دولت خالی از تولیدات داخلی مانده است که این امر در سایه حمایت مسئولان نباید در سال آینده تکرار شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: دولت باید توجه بیشتری به کشاورزان به ویژه تولیدات گندم در کشور داشته باشد چرا که رشد این بخش ارتقا استقلال اقتصادی کشور را در بر خواهد داشت.

کرسی سوریه در اتحادیه عرب به مخالفان اسد واگذار شد


چکیده :با تصمیم وزرای امور خارجه کشورهای عربی در نشست افتتاحیه اجلاس دوحه، کرسی سوریه در اتحادیه عرب به رهبران مخالفان دولت این کشور واگذار شد....

 کلمه – گروه خبر: با تصمیم وزرای امور خارجه کشورهای عربی در نشست افتتاحیه اجلاس دوحه، کرسی سوریه در اتحادیه عرب به رهبران مخالفان دولت این کشور واگذار شد.
در آغاز این نشست، شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر و رئیس اجلاس، از احمد معاذ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی، و غسان هیتو، رئیس دولت انتقالی سوریه و هیات همراه آنان دعوت کرد تا در محل “کرسی جمهوری عربی سوریه” حضور یابند.
پس از آنکه هیات اعزامی ائتلاف ملی در این محل قرار گرفت، امیر قطر از رهبران حاضر در اجلاس خواست از آنان رسما دعوت کنند نمایندگی مردم سوریه را در اجلاس برعهده بگیرند.
حدود دو هفته پیش، جلسه وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب هم کرسی سوریه در آن جلسه را به نمایندگان اعزامی مخالفان حکومت سوریه واگذار کرد و گفت که تا زمان برگزاری انتخابات آزاد و تشکیل دولت ملی در سوریه، ائتلاف مخالفان را نماینده مشروع و قانونی مردم آن کشور می داند.
 در عین حال امروز «هوشیار زیباری»، وزیر امور خارجه عراق واگذاری کرسی سوریه به مخالفان اسد در اتحادیه عرب را نقض قانون اتحادیه دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس, زیباری خاطر نشان کرد که اسم اتحادیه «اتحادیه کشورهای عربی» است و کسانی که به عنوان نماینده مردم  این کشورها در اتحادیه باید حضور داشته باشند حکومت ها هستند.
وزیر امور خارجه عراق افزود: ما مخالفتی با معارضان نداریم ولی واگذاری کرسی سوریه به آنها موجب خواهد شد که هر گروه معارضی با ادعای نمایندگی مردم خود بیاید و خواستار کرسی کشور خود شود.

سال ۹۱؛ سالی سخت برای بیماران


چکیده :با توجه به تحریم‌های دارویی که اتفاق افتاد و بسیاری از هموطنانمان برای تامین دارو با مشکل مواجه بودند و همچنین با توجه به افزایش تورم که قدرت خرید بیماران برای دارو را کاهش داده و امکان مراجعه آنها به پزشک و بستری شدن در بیمارستان را کم می‌کرد، در مجموع سال خوبی را از لحاظ سلامت پشت سر نگذاشتیم....

کلمه- گروه خبر: سال ۹۱ برای بیماران به سختی گذشت. بیمارانی  که بیش از همه در ایران آثار تحریم را درک کردند.  برخی از داروها یا نایاب شدند و یا بسیار گران. از این رو رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران می گوید که حال سلامت در سال ۹۱ خوب نبود. «با توجه به تحریم‌های دارویی که اتفاق افتاد و بسیاری از هموطنانمان برای تامین دارو با مشکل مواجه بودند و همچنین با توجه به افزایش تورم که قدرت خرید بیماران برای دارو را کاهش داده و امکان مراجعه آنها به پزشک و بستری شدن در بیمارستان را کم می‌کرد، در مجموع سال خوبی را از لحاظ سلامت پشت سر نگذاشتیم.» او همچنین از مشکلات پزشکان می گوید: «با مشکلاتی که امروزه پزشکان با آنها روبه‌رو هستند شاهدیم که تعداد پزشکانی که از گردونه درمان خارج شده‌اند و یا برای کار به کشورهای دیگر مهاجرت کرده یا به کار دیگری مشغول شده‌اند روزبه‌روز افزایش می‌یابد. مهاجرت پرستاران و پزشکان به کشورهای اروپایی و حتی بعضی از کشورهای همسایه نشان می‌دهد که وضعیت آنها در اینجا مطلوب نیست و جا دارد تا دیر نشده مسوولان به این قضایا توجه کنند.»
گفت و گوی سایت خبر آن لاین، با ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران ار در ادامه می‌خوانید.
وضعیت سلامت مردم در سالی که گذشت چگونه بود؟
سال ۹۱ از نظر سلامت اصلا سال خوبی نبود. با توجه به تحریم‌های دارویی که اتفاق افتاد و بسیاری از هموطنانمان برای تامین دارو با مشکل مواجه بودند و همچنین با توجه به افزایش تورم که قدرت خرید بیماران برای دارو را کاهش داده و امکان مراجعه آنها به پزشک و بستری شدن در بیمارستان را کم می‌کرد، در مجموع سال خوبی را از لحاظ سلامت پشت سر نگذاشتیم.
اتفاق مثبتی در این حوزه نیفتاد؟
تا جایی که به یاد دارم اتفاق مثبتی نیفتاد و نه از نگرانی‌های مردم و نه از نگرانی‌های پزشکان کاسته نشد.
به نگرانی‌های مردم درباره تحریم‌های دارویی و تورم و هزینه‌های بالا در بخش دارو و درمان اشاره کردید اما نگرانی‌های پزشکان چیست؟
پزشکان از طرفی به دلیل مشکلاتی که بیمارانشان با آنها دست به گریبانند و حال و روز خوبی ندارند، ناخشنود هستند و از طرف دیگر به دلیل مشکلاتی که خودشان دارند نگران هستند. با مشکلاتی که امروزه پزشکان با آنها روبه‌رو هستند شاهدیم که تعداد پزشکانی که از گردونه درمان خارج شده‌اند و یا برای کار به کشورهای دیگر مهاجرت کرده یا به کار دیگری مشغول شده‌اند روزبه‌روز افزایش می‌یابد. مهاجرت پرستاران و پزشکان به کشورهای اروپایی و حتی بعضی از کشورهای همسایه نشان می‌دهد که وضعیت آنها در اینجا مطلوب نیست و جا دارد تا دیر نشده مسوولان به این قضایا توجه کنند.
چه اتفاقی باید بیفتد تا هم اوضاع بیماران و هم پزشکان بهتر شود؟
برای بهبود وضعیت سلامت مردم باید در درجه اول نگاه سیاست‌گذاران به بخش سلامت اصلاح شود تا پس از آن سهم سلامت در بودجه افزایش پیدا کند، بیمه‌ها به وظایف خود به درستی عمل کنند و بودجه کافی به بیمارستان‌های دولتی برای پذیرش و درمان رایگان بیماران اختصاص یابد. متاسفانه وضعیت درمان در بیمارستان‌های دولتی چندان مطلوب نیست و همین مسئله باعث شده تا مردم این مشکلات از چشم پزشکان ببینند در حالی که مقصر پزشکان نیستند. مساله‌ای هم که می‌تواند به بهبود وضعیت پزشکان کمک کند این است که تعرفه‌های غیرواقعی اصلاح شود. در شرایط فعلی تعرفه‌هایی که وجود دارد تعرفه‌های واقعی و منطقی نیست و همانطور که گفتم می‌تواند به دلسردی و نارضایتی پزشکان از ادامه فعالیت در رشته‌های تخصصی‌شان منجر شود.
اما تعرفه‌های جدید درمان در بخش دولتی و خصوصی که در اواخر سال اعلام شد، افزایش زیادی داشت.
تعرفه واقعی زمانی است که آن را با تورم بسنجند. ما الان شاهد تورم ۴۰ درصدی هستیم اما تعرفه‌ها تنها ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است و باز هم این ارقام واقعی نیست. پایین بودن تعرفه‌های پزشکی تبعات خود را خواهد داشت که یکی از پیامدهای آن می‌تواند این باشد که به پدیده ناپسند زیرمیزی گرفتن منجر شود. تعرفه‌های غیرواقعی نه تنها به ضرر جامعه پزشکی و بخش خصوصی است بلکه بیمارستان‌های دولتی هم متضرر می‌شوند. در حال حاضر سرانه بهداشت و درمان کشور آنقدر پایین است که ۷۰ درصد هزینه‌های درمانی در بیمارستان‌های دولتی از جیب مردم پرداخت می‌شود و با این حال، مراکز درمانی دولتی در حال ورشکستگی هستند.
نقش بیمه‌ها در این میان چیست؟
در شرایط فعلی اوضاع بیمه‌ها هم خوب نیست. وقتی سرانه بهداشتی درمانی کم شود و التهاب در وضعیت سلامت جامعه به وجود بیاید انجام آزمایش‌ها و موارد اینچنینی هم بیشتر شده و بیمه‌ها هم متضرر خواهند شد.
به محقق شدن پزشک خانواده در سال آینده امیدوارید؟
متاسفانه با بودجه‌ای که برای این قضیه در نظر گرفته‌اند، به نظر من این طرح به سرانجام نمی‌رسد و نمی‌توان امیدوار بود که رابطه مالی بین پزشک و بیمار از این طریق قطع شود.
شما امیدوارید چه اتفاقی بیفتد که وضعیت سلامت بهتر شود؟
این که وزارت بهداشت، انجمن‌های پزشکی و سازمان نظام پزشکی دست به دست هم دهند تا بیش از این وضعیت سلامت مردم به خطر نیفتد. سهم درمان در بودجه بیشتر شود و بیمه‌ها کارکرد درستی داشته باشند تا مردم هم برای خدمات پیشگیرانه و هم برای درمان با خیال راحت به مراکز پزشکی مراجعه کنند و در آینده شاهد انبوهی از بیماری‌های مزمن و درمان‌نشده که به وضعیت وخیمی رسیده باشند نباشیم. متاسفانه مسوولان فکر می‌کنند پولی که در بخش بهداشت و درمان خرج می‌شود، هزینه‌بر است در حالی که با سرمایه‌گذاری در این بخش، از بروز هزینه‌های سنگین ناشی از درمان بیماری‌ها پیشگیری می‌شود. همچنین این که انتظار می‌رود سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگترین خانه صنفی جامعه پزشکی کشور بتواند مدافع حقوق پزشکان و مردم باشد و انتظارات و توقعات آنها را برآورده سازد. متاسفانه در حال حاضر سازمان نظام پزشکی فقط یک عضو مشورتی است و قدرت اجرایی ندارد و امیدواریم نمایندگان مجلس با تغییراتی در قانون این سازمان، شرایطی به وجود بیاورند تا نظام پزشکی مانند سایر اصناف کشور مدافع حقوق مردم و جامعه پزشکی باشد.

دولت سه هزار میلیارد تومان یارانه را به جیب زد و به مردم نداد


چکیده :دولت احمدی نژاد ظرف دو سال با ایجاد تاخیرهای تدریجی موفق گردید یارانه یک ماه ایرانیان را پرداخت نکند و بدون آن که کسی متوجه شود، 3هزار میلیارد تومان حق 70 میلیون نفر را به جیب بزند....

بازتاب در گزارشی از ترفند دولت برای پرداخت نکردن یک ماه یارانه ایرانیان به مبلغ حدود ۳ هزار میلیارد تومان پرده برداشت و نوشت:
همان طور که پیش بینی می شد، سرانجام دولت احمدی نژاد ظرف دو سال با ایجاد تاخیرهای تدریجی موفق گردید یارانه یک ماه ایرانیان را پرداخت نکند و بدون آن که کسی متوجه شود، ۳هزار میلیارد تومان حق ۷۰ میلیون نفر را به جیب بزند.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که مطابق با قانون، دولت موظف به پرداخت یارانه نقدی که در مقابل آن قیمتها چند برابر افزایش یافته، است. اما دولت با زرنگی توانست یارانه یک ماه را با روش با پنبه سر بریدن به مردم ندهد.
این در حالیست که نخستین یارانه ایرانیان دو سال قبل و در بیست و هفتم آذر ماه سال ۱۳۸۹ به صورت دو ماهه پرداخت شد. یعنی به طور متوسط یارانه ۳۲ روز زودتر پرداخت گردید و اکنون یارانه ۲۵ روز دیرتر پرداخت شده است.
این به آن معناست که حدود دو ماه در پرداخت یارانه های نقدی تاخیر ایجاد شده و عملا یک ماه یارانه ایرانیان ناپدید شده است.
عملکرد دولت در بالا کشیدن سه هزار میلیارد تومان یارانه ۷۰ میلیون ایرانی در آستانه انتخابات، ابهاماتی درباره چگونگی هزینه کردن این پول هنگفت را مطرح می سازد.
یارانه یک ماه ایرانیان در حالی پرداخت نمی شود که در این ایام گرانی پایان سال، مردم به این مبالغ به شدت نیاز دارند.
شاید در نگاه اولیه، روزهای واریز شدن یارانه نقدی تفاوتی نکند؛ اما در پرداخت هایی که سقف انتهایی ندارند، یعنی باید به صورت مداوم پرداخت شوند، تغییر در روز پرداخت و تبدیل شدن پرداخت قبل از ماه به آخر ماه بعد، به معنای پرداخت نشدن یک ماه مستمری است.
به عبارت دیگر، دولت به جای آن که یارانه ماه آبان را در اواخر مهر پرداخت کند، این یارانه را در اواخر آبان پرداخت می کند و به همین ترتیب در ماه آذر و دی نیز تاخیر ایجاد می شود و در عمل یک ماه پرداخت نقدی انجام نمی شود.
همانگونه که جدول زیر نشان می دهد، نتیجه این تاخیرات تدریجی موجب شده است در سال ۱۳۹۰ عملا یازده مرحله پرداخت یارانه نقدی به جای دوازده مرحله صورت بگیرد. علت آن است که اواخر سال ۸۹ یارانه قبل از ماه واریز می شد، اما بعدا واریز به اوایل و اواسط همان ماه موکول شد.

۱۳۹۱ اسفند ۲۷, یکشنبه

گزارش تصویری/ جشنواره تخم مرغ های رنگی در بوستان «آب و آتش» تهران










چکیده : جشنواره تخم مرغ های رنگی صبح روز جمعه در بوستان آب و آتش آغاز به کار...












فصل سرد انتخابات و ۲۲ کاندیدایی که در استادیوم خالی توپ می زنند



چکیده :اصولگرایان نیز که در بسته بندی و طیف بندی های متنوع و انواع و اقسام سایزها در انتخابات حضور دارند، فصل مشترک خود را در انتقاد از دولت و برائت جستن از نتایج زیانبار حکومت هشت ساله احمدی نژاد قرار داده اند؛ اما این نکته را به مردم نمی گویند که اگر با عملکرد احمدی نژاد مخالف بوده اند، چرا در طول هشت سال گذشته و به خصوص سال 1388 از هر وسیله ای برای نگه داشتن احمدی نژاد در قدرت استفاده کرده اند؟...

بازتاب در گزارشی به بررسی فضای سرد انتخاباتی در جامعه و بازی ۲۲ کاندیدا از جریان های دولتی، راست سنتی، راست تندرو، راست میانه رو و اصلاح طلب درجه دو و سه در آنچه “استادیوم تنک انتخابات” نامید، پرداخت و نوشت:
در فاصله سه ماه تا انتخابات ریاست جمهوری، حضور ۲۲ کاندیدا در عرصه انتخابات نیز به گرم کردن تنور این رخداد منجر نشده و به نظر می رسد این تعداد کاندیدا به تعداد دو تیم فوتبال، در استادیومی خالی مشغول بازی سرد و زیر توپ زدن هستند.
به دلیل فقدان احزاب، رقابت های انتخاباتی مهمترین فعالیت سیاسی در جامعه محسوب می شود و تنها در مقطع انتخابات است که مردم فرصت حضور و تعیین سرنوشت در معادلات سیاسی و تصمیمات مربوط به حاکمیت را می گیرند.
از این رو همواره زمانی که انتخابات دارای تکثر و تنوع بوده و افکار عمومی احساس می کنند می توانند در نتیجه تاثیرگذار باشند، با شور و اشتیاق در انتخابات مشارکت می کنند که نمونه آن دوم خرداد ۱۳۷۶ و ۲۷خرداد و ۳ تیر ۱۳۸۴ و به خصوص ۲۲خرداد ۱۳۸۸ بود.
اما این دوره از انتخابات با شرایطی متفاوت دنبال می شود: حضور ۲۲ کاندیدا در عرصه انتخابات که بسیار بیشتر از دوره های قبل است و در مقایسه با دوره های گذشته پرشمارتر است، از یک سو در کنار عدم وجود چهره شاخص موجب شده است تا رقابت های انتخاباتی شبیه مسابقات فوتبال بی سر و ته و به تعبیر علی پروین، علی اصغری شود که ۲۲ بازیکن حاضر در زمین، صرفا زیر توپ می زنند و چندان برنامه و طرح خاصی را دنبال نمی کنند.
حتی در انتخابات های غیر رقابتی نظیر دور نخست و دوم ریاست جمهوری هاشمی و دور دوم دولت سید محمد خاتمی که نتیجه انتخابات از قبل برای عموم جامعه قابل پیش بینی بود، کاریزمای شخصیتی هاشمی و خاتمی موجب شده بود تا رقابت انتخاباتی در عین قابل پیش بینی و یکطرفه بودن، دارای کلاس لازم باشد. اما در این دوره از انتخابات، در میان لشگر کاندیداها حتی از یک سوپر کاندیدا و چهره کاریزما و جذاب برای عموم نیز خبری نیست .
 ‌
 ‌
اگر این ۲۲ کاندیدا هریک به طور متوسط حتی ۱۰۰ هزار طرفدار فعال هم داشتند، در حال حاضر در کشور ۲میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در حال تبلیغات انتخاباتی بودند، اما وضعیت سرد فعلی نشان می دهد این کاندیداهای ریاست جمهوری که مدعی اداره کشورند، حتی در حد ده هزار نفر، یعنی یک محله نیز هوادار پای کار ندارند و عملا نتوانسته اند جز نزدیکان خود کسی را جذب کنند و سیاهی لشگرها و افرادی که با رودربایستی یا برای دریافت پست و موقعیت کنارشان جمع شده اند، حاضر به مایه گذاشتن از خود برای آنان نیستند؛ در صورتی که در جریان انتخابات ۱۳۸۴، بسیاری از افراد بصیرت زده و خودعمارپندار حامی احمدی نژاد، برای پیروزی وی به هر قیمت، از خود مایه می گذاشتند.
در انتخابات فعلی که در غیاب شخصیتهای طراز اول اصلاح طلب و مستقل، بسیاری از چهره های اصولگرا در کنار شخصیتهای درجه دو و سه اصلاح طلب حضور پیدا کرده اند، چندان ویژگی برجسته ای در میان کاندیداها برای جذب افکار عمومی دیده نمی شود.
از یک سو طیف دولت که با سه، چهار کاندیدای مشایی، نیک زاد، الهام و صالحی در عرصه حضور دارد، سعی دارد با استفاده از امکانات دولتی نظیر نقدینگی و پول و نیز برخی مواضع عجیب، مردم را به سوی خود جذب و از سوی دیگر نقش دولت را در ایجاد تحریم علیه کشور فضای بسته سیاسی و فرهنگی و از هم گسیختگی اجتماعی، به سوی نظام فرافکنی کند.
اصولگرایان نیز که در بسته بندی و طیف بندی های متنوع و انواع و اقسام سایزها در انتخابات حضور دارند، فصل مشترک خود را در انتقاد از دولت و برائت جستن از نتایج زیانبار حکومت هشت ساله احمدی نژاد قرار داده اند؛ اما این نکته را به مردم نمی گویند که اگر با عملکرد احمدی نژاد مخالف بوده اند، چرا در طول هشت سال گذشته و به خصوص سال ۱۳۸۸ از هر وسیله ای برای نگه داشتن احمدی نژاد در قدرت استفاده کرده اند؟
در این میان اصلاح طلبان رده دو و سه نیز با حضور در انتخابات قرار است ایجاد تکثر و تنوع کرده و نقش بازنده نجیب را ایفا کنند؛ اما ظاهرا این شگرد هنوز جواب نداده و حتی دوستان نزدیک این کاندیداها نیز آنان را از حضور در عرصه انتخابات منع می کنند.

همسران دراویش دربند: جان دراویش در بند امنیتی زندان اوین در خطر است


چکیده :در تاریخ 26 دی ماه حمیدرضا مرادی، مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، امیر اسلامی، امید بهروزی، افشین کرمپور و رضا انتصاری با اعتراض به غیرقانونی بودن روند دادرسی پرونده اتهامی خود در دادگاه شرکت نکردند. پس از آن به دستور قاضی صلواتی به سلول های انفرادی بند 209 منتقل و از همه امکانات بهداشتی و درمانی محروم شده اند. ...

بیش از دوماه از انتقال وکلای زندانی دراویش به بند امنیتی زندان اوین می گذرد اما هیچ مقام قضایی حاضر به پاسخگویی به پیگیری های خانواده های آنها نیست.
در تاریخ ۲۶ دی ماه حمیدرضا مرادی، مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، امیر اسلامی، امید بهروزی، افشین کرمپور و رضا انتصاری با اعتراض به غیرقانونی بودن روند دادرسی پرونده اتهامی خود در دادگاه شرکت نکردند. پس از آن به دستور قاضی صلواتی به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل و از همه امکانات بهداشتی و درمانی محروم شده اند.
وکلای دراویش و مدیران زندانی سایت مجذوبان نور تا کنون ۱۹ ماه را بدون حکم در زندان به سر می برند.
همسر حمیدرضا مرادی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت دروایش دربند به “جرس” می گوید: “آنها در زیرزمینی در بند امنیتی اوین نگهداری می شوند. شرایط بهداشتی و غذایی آنجا خیلی بد است و اصلا به بیماری هایی که دارند، رسیدگی نمی شود. حتی لباس گرم و پتو در این هوای سرد در اختیارشان نمی گذارند. قاضی صلواتی گفته بخاطر اینکه به دادگاه نمی آیند، ممنوع الپزشک و ممنوع التلفن هستند. ۲۶ دی ماه دادگاه داشتند اما چون دادگاه را غیرقانونی می دانستند در آن حاضر نشدند بعد آنها را به انفرادی بند امنیتی منتقل کردند و ما تا ۳۷ روز از آنها خبر نداشتیم. نمی دانید در این ۳۷ روز چه کشیدیم به هر کجا سر می زدیم می گفتند ما خودمان پیگیر هستیم و جوابی نمی دادند. بعد از سی و هفت روز یک ملاقات دادند که در فضای امنیتی و با حضور ماموران امنیتی انجام شد. یکی از ماموران اصلا چسبیده بود و می گفت، شما فقط می توانید همدیگر را ببینید و سلام کنید و اصلا نمی گذاشتند تا حرفی با هم بزنیم.”
سه تن از این افراد از بیماری‌های جدی رنج می‌برند، حمید مرادی که به دلیل انسداد بالای عروق ناحیه پا، که پیش از این، پزشک نیز به قطع عضو هشدار داده بود، دچار ورم شدید پا شده است. همچنین بیماری تنفسی و حملات آسمی مصطفی دانشجو نیز وضیعت این درویش را نگران کننده کرده است، امیر اسلامی نیز دچار بیماری قلبی است.
همسر حمید رضا مرادی می افزاید: “پنج شنبه یک ملاقات با همسرم داشتم رنگ و روی حمیدرضا زرد و پایش ورم کرده بود. گرفتگی عروق پا در حد هفتاد درصد دارد و رگ قلبش هم گرفتگی دارد و باید تحت مراقبت مدام پزشک باشد. آقای دانشجو هم خیلی شرایط جسمی بدی داشت ریه و کلیه و کمرش درد می کند و حتی به اینها که درد می کشند دارو مسکن هم نمی دهند. حتی همسرم بخاطر همان گرفتگی رگ پا باید از عصا استفاده کند اما از زمانیکه به آن زیرزمین منتقلشان کرده اند عصا را از او گرفته اند.”
همزمان کسری نوری و صالح مرادی دو تن از فعالان زندانی حقوق دراویش در زندان عادل آباد شیراز در اعتراض به انتقال غیرقانونی وکلای دراویش به بند ۲۰۹، دست به اعتصاب غذا زنده اند که گزارش ها حاکی از وخیم بودن حال این دو درویش است.
خانم مرادی در این زمینه خاطرنشان می کند: “نزدیک به دو ماه است که صالح مرادی برادر شوهرم بهمراه کسری نوری در اعتصاب غذا هستند و از نظر جسمانی بشدت کاهش وزن پیدا کردند. پلاک صد شیراز در دست اطلاعات است و خیلی شکنجه می کنند و به کسری نوری و صالح مرادی گفتند امضا بدهید که در اعتصاب غذا نیستید و حالتان هم خوب است. اینها هم مجبور شدند بنویسند که روزه حاجت گرفته اند در حالیکه در اعتصاب غذا هستند. آنها گفته اند تا وکلای دروایش که به انفرادی منتقل شده اند از وضعیت بلاتکلیف بیرون نیایند به اعتصاب خود ادامه می دهند. خب، وقتی دو ماه جز آب چیزی نمی خورند فکر می کنید از نظر جسمی چه وضعیتی دارند؟”
همسر این درویش دربند با ابراز ناراحتی از برخوردهایی که با دروایش می شود بیان می کند: “زمانیکه همسرم را به انفرادی منتقل کردند هم سلولی هایشان تعریف می کردند اینقدر او را کتک زده اند که خون بالا آورده بود. در کجای دنیا چنین کاری با شهروندان انجام می دهند که با اینها اینکارها را کردند؟ زمانیکه آنها را به بند امنیتی بردند برای اینکه تحقیرشان کنند موهای سر و صورتشان را تراشیدند و گفتند بخاطر بهداشت اینکار را انجام دادیم اما الان که نزدیک به دو ماه می گذرد هیچ وسیله ای بهداشتی در اختیارشان نمی گذارند. اگر راست می گویند و آن موقع برای بهداشت سر و صورت آنها را تراشیدند الان نیاز به بهداشت ندارند؟ چرا لباس گرم و پتو در این هوای سرد آنهم در زیرزمین در اختیارشان نمی گذارند؟ چرا از پزشک و دارو محروم هستند؟”
وی ادامه می دهد: “به دادسرای اوین، دادگاه، حقوق شهروندی مراجعه کردیم قاضی صلواتی هم که گفته از پذیرفتن ما معذور است. به سران قوه و مصلحت نظام و آقای خامنه ای نامه نوشتیم. پیش آقای علی مطهری رفتیم اما هیچکس جوابی نمی دهد. یک کسی نیست که نسبت به این وضعیتی که داریم رسیدگی کند و صدای ما را بشنود.”
خانم مرادی در پایان می گوید: “می گویند احمد شهید در گزارش هایش دروغ می گوید که در ایران نقض حقوق بشر می شود. اگر او دروغ می گوید پس این بلاهایی که به سر ما می آید چیست؟ تمام این هفت نفر دروایشی که در زندان هستند بی گناه هستند نه به مقامات توهین کردند و نه تشویش اذهان عمومی کرده اند. تمام این اتهامات دروغ محض است. البته از این اتهامات به هر کسی که بازداشت می کنند و سیاسی است می زنند. وقتی حسینیه های ما را از چند سال پیش خراب کردند این دروایش زندانی اعتراض کردند و از حقوق دروایش دفاع کردند. این گناه و جرم است؟ الان هم که در زندان هستند اصلا مثل یک زندانی با آنها برخورد نمی شود. هیچ حق و حقوقی برای آنها قائل نیستند. نمی دانیم دیگر باید به کجا مراجعه کنیم تا اتفاقی برای عزیزانمان نیافتاده از این وضعیت رها شوند.”

۱۳۹۱ اسفند ۲۶, شنبه

مدیرکل تجهیزات پزشکی: قیمت ۸۰ درصد کالاهای پزشکی ۳ تا ۴ برابر شدند


چکیده :مدیرکل تجهیزات پزشکی گفت: فقط ۲۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی ارز مرجع دریافت کردند و ۸۰ درصد بقیه این کالاها متناسب با رشد قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شدند....

مدیرکل تجهیزات پزشکی گفت: فقط ۲۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی ارز مرجع دریافت کردند و ۸۰ درصد بقیه این کالاها متناسب با رشد قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شدند.
به گزارش فارس، رضا شاهمرادی افزود: قیمت گذاری تجهیزات پزشکی بر اساس مصوبه هیئت دولت برای کالاهایی که ارز مرجع دریافت کرده‌اند انجام شده است و این کالاها در کمیته قیمت گذاری تجهیزات پزشکی انجام شد و در شبکه توزیع اعمال شده است.وی افزود: البته در مورد کالاهای پزشکی که ارز مرجع دریافت نکرده‌اند و با ارز آزاد وارد شده‌اند،‌قیمت‌گذاری توسط خود وارد کنندگان و تولیدکنندگان و با نظارت سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و وزارت بهداشت انجام می‌شود.
وی گفت: اکثر تجهیزات پزشکی در کشور مشمول اولویت های اختصاص ارز مرجع قرار نگرفته‌اند و به همین علت تعداد بسیار کمی از تجهیزات پزشکی ارز مرجع گرفتند و با توجه به وسعت تجهیزات پزشکی مصرفی و تجهیزات بزرگ در کشور فقط ۲۰ درصد از تجهیزات پزشکی ارز مرجع دریافت کردند. مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: در مورد وسایل پزشکی که ارز مرجع دریافت کردند و حدود ۲۰ درصد کل این تجهیزات می‌شوند، افزایش قیمت به میزان رشد قیمت ارز مرجع یعنی مابه التفاوت ۱۰۵۰ تومان تا ۱۲۲۶ تومان بود یعنی حدود ۱۲ رشد قیمت آنها را شاهد بودیم که این کالاها بیشتر تجهیزات پزشکی قلبی- عروقی مانند استنت های قلبی و وسایل پزشکی تخصصی هستند. وی گفت: بقیه تجهیزات پزشکی متناسب با افزایش قیمت ارز بین ۳ تا ۴ برابر گرانتر شده‌اند.
وی در مورد ورود نخ‌های جراحی غیر استاندارد به کشور که مورد اعتراض جراحان قرار گرفته است و به گفته آنان موجب پارگی و عفونت در محل جراحی می‌شود، بدون رد این مطلب گفت: توصیه ما به پزشکان و جراحان این است که هر نوع کالای پزشکی از جمله نخ‌های جراحی را از شرکتهای مورد تأیید وزارت بهداشت و نمایندگی‌های مجاز آنها خریداری کنند در این صورت چنین مشکی برایشان به وجود نمی‌آید.
شاهمرادی ادامه داد: با وجود مشکلات بسیار زیادی که امسال وجود داشت و کمبودهای برخی تجهیزات پزشکی در اوایل سال اکنون کمبودها بر طرف شده و کمبود خاصی را از نظر تجهیزات پزشکی در کشور نداریم البته دولت باید ارز مورد نیاز تجهیزات پزشکی را تأمین کند و بیمه ها نیز از این وسایل حمایت کنند تا فشار کمتری به مردم و بیماران وارد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که در این شرایط قاچاق تجهیزات پزشکی چقدر بیشتر شده است، گفت: آماری در این مورد نداریم، البته چون ارز برای همه و از جمله قاچاقچیان گران شده است، دیگر قاچاق کالا برای قاچاقچیان سودآوری ندارد و به خصوص کالاهایی مثل استنهای قلبی که ارز مرجع می‌گیرند در صورتی که با ارز آزاد وارد شوند، امکان رقابت در بازار را ندارند بنابراین افزایش قیمت ارز تا حدی قاچاق لوازم پزشکی را کنترل می‌کند.

نجات چوپان‌های یخ زده در قوچان


چکیده :با توجه به بارش برف سنگین در قوچان و با هدف کمک رسانی به ۷۴۰ فرد گرفتار شده در جاده عبداله گیو به چکنه تعداد ۲ وانت مواد غذایی اعزام و ۱۰۰ تخته پتو بین افراد توزیع شد و همچنین در این حادثه ۳ خانوار در محل جمعیت اسکان اضطراری داده شدند....

تعدادی چوپان که در روستای سهل آباد از توابع شهرستان قوچان مفقود شده بودند توسط تیم امدادونجات گوهستان این جمعیت از سرمازدگی و مرگ نجات یافتند.
علی عطاری رئیس جمعیت هلال احمر قوچان در گفتگو با ایلنا در قوچان گفت: تعدادی چوپان که در روستای سهل آباد از توابع شهرستان قوچان مفقود شده بودند توسط تیم امدادونجات گوهستان این جمعیت از سرمازدگی و مرگ نجات یافتند.
وی افزود: در پی اطلاع واصله از بخشداری مرکزی و مدیریت بحران شهرستان مبنی بر مفقود شدن تعدادی چوپان، بلافاصله تیم امداونجات کوهستان جمعیت شامل ۱۲ نفر با تجهیزات انفرادی و ۲ دستگاه خودرو نجات و پیکاپ به منطقه مورد نظر اعزام شدند.
عطاری ادامه داد: نیروهای امدادونجات با توجه به بارش برف سنگین و کولاک شدید در منطقه، حین بازگشایی مسیر ۱۲ نفر را که دچار یخ زدگی شده بودند نجات دادند.
وی گفت: با توجه به بارش برف سنگین در قوچان و با هدف کمک رسانی به ۷۴۰ فرد گرفتار شده در جاده عبداله گیو به چکنه تعداد ۲ وانت مواد غذایی اعزام و ۱۰۰ تخته پتو بین افراد توزیع شد و همچنین در این حادثه ۳ خانوار در محل جمعیت اسکان اضطراری داده شدند.

ورود سرنگ‌های چینی استریل نشده به کشور


چکیده :اکنون سرنگ‌های چینی با نصف قیمت مشابه ایرانی در بازار عرضه می‌شود و کسی به کیفیت آن توجه نمی‌کند. بیمار هنگام اضطرار فقط کیسه دارو و سرنگ را تحویل می‌گیرد تا زودتر آن را تزریق کرده و بهبود یابد و کسی دقت نمی‌کند که آیا درجه بندی سرنگ یا سوزن آن استاندارد است. ...

مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر گفت: وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگهای مرغوب در کشور، بی رویه مجوز واردات این کالا را صادر می‌کند و ما نمونه‌هایی از سرنگهای چینی استریل نشده را در بازار کشف کرده‌ایم.
این در حالی است مدیر وزارت بهداشت مدعی است که مشاهده مواردی از سرنگهای غیر استریل از چین به کشور واقعیت ندارد و تمام سرنگهایی که با مجوز وزارت بهداشت از کشورهای مختلف از جمله چین به کشور وارد شده استاندارد و استریل هستند.
وی گفته است: تمام سرنگهای وارداتی به کشور علاوه بر نظارت سختگیرانه وزارت بهداشت، تحت نظارت استانداردهای اجباری موسسه استاندارد نیز هستند و فقط کالاها و سرنگهایی می‌توانند مجوزهای قانونی واردات را بگیرند که استانداردهای لازم را داشته باشند.‌
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت:‌ موارد محدودی از تخلف در مورد برچسب سرنگهای وارداتی داشته‌ایم که به سرعت با آنها برخورد شد و موارد مشکل دار مرجوع شدند و با شرکت متخلف نیز برخورد کردیم. در مورد خود شرکت سها هلال احمر نیز این مسئله وجود داشت و در برخی سرنگهای تولیدی این شرکت سرسوزن های زنگ زده و سرنگهای حاوی مو کشف شده که با آن نیز برخورد شد.
در همین حال، محمد علیزاده در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته‌ایم و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته «استریل شده».
وی افزود: ۱۸ کارخانه در کشور سرنگ تولید می‌کنند ولی وزارت بهداشت همچنان مجوز واردات این محصول را می‌دهد. باید سعی کنیم تا حد امکان مواد اولیه تجهیزات پزشکی را هم در داخل تولید کنیم تا در صورت تحریم و وارد نشدن یک ماده خاص، تولید ملی و سلامت مردم به خطر نیفتد.
علیزاده با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی موارد کیفیت قربانی قیمت یک محصول می‌شود افزود: اکنون سرنگ‌های چینی با نصف قیمت مشابه ایرانی در بازار عرضه می‌شود و کسی به کیفیت آن توجه نمی‌کند. بیمار هنگام اضطرار فقط کیسه دارو و سرنگ را تحویل می‌گیرد تا زودتر آن را تزریق کرده و بهبود یابد و کسی دقت نمی‌کند که آیا درجه بندی سرنگ یا سوزن آن استاندارد است.
وی گفت: در برخی سرنگ‌های چینی درجه‌بندی روی سرنگ دقیق نیست و حتی نمونه‌هایی از سرنگ چینی را از بازار گرفته و با مطالعه در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این سرنگ‌ها استریل نشده است در حالی که روی آن نوشته “استریل شده”
به گفته مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران جنس کاغذ سرنگ‌های چینی به حدی نازک است که میکروب به داخل سرنگ نفوذ کرده است.
وی در پاسخ به اینکه مگر این سرنگ‌ها از طریق مبادی رسمی و با نظارت وارد کشور و داروخانه‌ها نمی‌شود گفت: من از جزئیات آن بی اطلاعم ولی به هر حال متولیان هم نمی‌توانند چندین میلیون سرنگ را تک تک چک کنند. نهایتاً چند نمونه به طور تصادفی آزمایش می‌شود.
علیزاده در مورد سرانه مصرف سرنگ در کشور گفت: سرانه مصرف سرنگ در کشور ۱۰ است و طبق آخرین آمار رسمی جمعیت کشور سالانه ۷۷۰ میلیون سرنگ مصرف می شود.
وی ادامه داد: فقط کارخانه سها هلال به تنهایی ۵۰۰ میلیون سرنگ در سال تولید می‌کند و به جز آن ۱۷ کارخانه دیگر در کشور این محصول را تولید می‌کنند و باید پرسید چرا به‌خاطر سودجویی برخی، اجازه واردات می‌دهند، مگر جز این است که بدون اجازه وزارت بهداشت کسی نمی‌تواند مجوز واردات تجهیزات پزشکی را بگیرد.
علیزاده در پاسخ به اینکه برخی کیفیت نامناسب سرنگ ایرانی را دلیل واردات می‌دانند گفت: به گواه کارشناسان کیفیت سرنگ‌های ایرانی چیزی از مشابه خارجی کم ندارد و حتی استیل سوزن آن از نوع مرغوبتری است.